Meggyőzéstechnika

Meggyőzéstechnikát okatunk, de inkább hívjuk Sötét varázslatok kivédése órának, vagy egyszerűen csak Sith-képzésnek. A Meggyőzéstechnika tárgy felkészíti a hallgatókat arra, hogy milyen módszerekkel befolyásolhatják őket a hétköznapi életben, ezért tudatos védekezési mechanizmusokat építünk ki, megértjük, hogy a gondolkodásunknak hol vannak a gyenge pontjai és hogyan manipulálhatnak minket. Látszólag tudatos felnőtt emberként mi irányítjuk a sorsunkat és mi döntünk tetteink felől – de ez közel sem ilyen egyszerű! Nap mint nap vagyunk áldozatai különböző manipulációknak: a Meggyőzéstechnika kurzus ezeknek a befolyásolási aktusoknak és önmeggyőzési mechanizmusoknak a tudatos megfigyelésére, megértésére és kivédésére tanít meg. A sötét varázslatokat pedig nem csak kivédeni, de használni is lehet, ez pedig az erő sötét oldala.

Egres Dorottya maga is a BME kommunikáció és médiatudomány mesterképzésének alumnája, ahonnan egy rövid kommunikációs iparági kitérő után doktori képzésen folytatta tanulmányait. Jelenleg a Filozófia és Tudománytörténet Tanszék egyetemi tanársegédje, ahol a nukleáris energia kommunikációját kutatja. Kedvenc szakmai időtöltése a logika és az érveléstechnika oktatása Sherlock Holmes sztorijain keresztül, valamint #konzervtelefon blogposztok írása és szerkesztése.

Ziegler Zsolt multinacionális cégek személyiségfejlesztő tréningjeinek, meggyőzés- és tárgyalástechnikai előadások rendszeres előadója. Órái nem csak a tudományos, de az üzleti gyakorlat standardjaira is felkészíti a hallgatókat. Talán ennek is köszönhető, hogy Zsolt három egymást követő alkalommal került a Műegyetem száz legjobb oktatójának listájára. A Miskolci Egyetem után a Torontói Egyetemen és a Közép Európai Egyetemen tanult. Szabadidejében két hobbijának hódol, a boxnak és az úszásnak, de nem veti meg a vaskos steakekkel súlyosbított baráti összejöveteleket sem.

#BMEKommediaMA