Sziget Ágnes

Az MA képzés Kommunikációtervezés specializációjára jártam, amit azért választottam, mert tudtam, hogy a vállalati szférában szeretnék elhelyezkedni. Az itteni gyakorlatorientált képzés illett ehhez az elképzeléshez, ráadásul fantasztikus közösségbe kerültem, olyan emberek közé, akik komolyan vették a szakmát. Sokukkal dolgoztam együtt azóta, és bármerre nézek a piacon, mindig feltűnik egy ex-KomMédiás. A Tárgyalástechnika órán tanultak a mai napig a fülemben csengenek egy-egy zűrös meeting során: itt jöttem rá arra, hogy milyen fontos megérteni a másik fél álláspontja mögötti tényezőket. A képzés a szakértelem mellett szemléletet is adott, rávezetett arra, hogy a tudás átadásának nem feltétele a hierarchikus viszony éreztetése. Az elmúlt években volt szerencsém több pályakezdőt is elindítani a szakmában, ezt az alapelvet követve.

Mindemellett nagyon örülök, hogy jelen lehettem Magyarország első kommunikációs szakkollégiumának (KommOn) megalapításakor.

Ági évekig dolgozott a Magyar Telekom Nyrt. szakértőjeként, jelenleg a WizzAir csapatát erősíti. Nem szeret unatkozni, ezért több „másodállása” is van: 2016-ban YDEA néven indított blogot, azzal a céllal, hogy megmutassa, az Y generációs nőket nem csak a körömlakkok és a pasik érdeklik. Énekel a Tilos a Tánc nevű zenekarban, személyi stylistként dolgozik, és megszállott állatvédő.